Mitropolie în țigănie

Romii exilaţi de Crăciun de pe str. Coastei, din casele lor decente, în noroiul şi duhoarea de la Groapa de Gunoi a oraşului, au aflat cu stupoare că surghiunul lor foloseşte cuiva: Bisericii. Mitropolia proaspătului înscăunat Adreicuţ a primit terenul pentru ctitorirea unui complex teologic.

Romi evacuati de pe Coastei

Pentru romi, locul are istorie. Acolo li s-au născut copiii, acolo şi-au trăit dramele şi bucuriile. Mulţi au avut contract cu primăria pentru locuinţele sociale în care trăiau, n-au fost doar nişte rezidenţi fără acte. Pentru Andreicuţ, terenul e doar încă un loc în care se va turna. Beton.

În şedinţa consiliului local de marţi, romii au implorat mila divină, încercând imposibilul: să blocheze atribuirea terenului către Mitropolie – reprezentată la întrunire chiar de Andreicuţ – şi să pună capăt coşmarului de a trăi ca subspecii, la periferia umanităţii şi civilizaţiei.

Dar Dumnezeu absentează din locurile în care popii fac business: consilierii locali, indiferent de confesiune, au votat de-a valma, în unanimitate şi fără să clipească, darea în folosinţă gratuită a terenului de 5.000 de metri pentru complexul visat de mitropolit.

Dacă ar fi votat doar ortodocşii, aş fi înţeles: ca şi în alte rânduri, popii aveau să devină agenţii lor electorali (politicienii au mereu nevoie de un cal troian pentru a intra în sufletele oamenilor la alegeri), lucrurile ar fi avut sens.

Pentru a cititi mai departe, m-aș bucura dacă ați sări în barca buzznews.ro.

3 gânduri despre „Mitropolie în țigănie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s