Am întâlnit și porci fericiți

Ii inteleg pe lacto-vegetarieni. Nu mai mananca animale ci doar le paraziteaza. Au trecut intr-o etapa superioara noua, desi multi medici nutritionisti pretind ca organismul uman are nevoie de proteina din carne.

De-a lungul autostrazii care leaga Ipswich de Londra exista cateva ferme de porci atipice pentru un roman care stie ca astfel de animale sunt crescute inghesuite, in grajduri si cotete. Fiecare animal traieste relativ liber si are propriul cotet in care se retrage la culcare cand are chef. Vorbim aici de Happy Pig. Un concept oarecum nou, drag mai ales occidentalilor care pun tot mai mult pret pe mancarea eco.

Stomacul englezilor e plin de animale fericite

Stomacul englezilor e plin de animale fericite

Chiar daca animalele ajung pana la urma in stomac, e extrem de important (pentru noi, nu pentru ele) sa traiasca si, mai ales, sa moara fericite. Asta pentru ca, de frica, atunci cand sunt sacrificate barbar, cu cutitul, animalele elibereaza o multime de toxine care strica gustul carnii si ne creaza indigestii.

Râtanul asta englezesc, de care va zic, nu traieste inghesuit, vede lumina soarelui, mananca hrana naturala, se balaceste in noroi, scurma unde-l taie capul si socializeaza cu ce scroafe are chef, nu cu de-alea impuse. Sigur, pana la final ajunge in tigaie, dupa o executie discreta, cu asomatorul. Dar, retineti, moare fericit si, pentru linistea sufleteasca a celor care il mananca, asta e tot ce conteaza. La final, pentru o clipa, porcul intelege ca in cel care parea cel mai bun prieten al sau se ascundea, de fapt, calaul lui.

Morala, daca are cineva nevoie de ea, ar fi ca azi cruzimea omului a capatat mai mult rafinament. E drept, pentru unii e o cruzime plina de duiosie. O executie sumara, cand ii e porcului lumea mai draga, face ceafa sau pulpa mai sanatoasa, iar constiinta mancaciosului e mai linistita. Totusi, cand privesc porcii in ochi si ma gandesc ca sunt mai inteligenti decat cainii pe care ii iubim atat de mult, ma intreb de ce naiba nu renunt la carne. Apoi, din pacate, mai comand un gratar. Tu?

Un gând despre „Am întâlnit și porci fericiți

  1. anallya0930

    Nu vad unde ar fii porcii fericiti k mor……la urma urmei sunt si ele niste fiinte ca si oamenii, numai k noi consideram ca nu au creier, de aceea sunt numite animale. Cred k ar fii mult mai fericiti dak ar scormonii toata ziua in noroi si ar manca regulat de 3 ori pe zii(parerea mea)fara sa le ameninte cineva viata, dar din pacate stomacul nostru nu gandeste asa….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s