Va stricam noi jucariile. Televiziunile mogulilor, scoase din priza 9

“Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a reuşit să alunge presa din instituţia pe care o conduce , exiland-o la Senat”. Citesc Jurnalul National pe diagonala iar povestea asta imi atrage atentia. Cum poti sa alungi presa din Camera Deputatilor, ca doar nu statea pe mosia Miss PDL? Apar si lamuririle colegilor de la Jurnalul: “Doamna Anastase a desfiinţat toate prizele de curent electric de pe etajul P1, unde se află sala de plen a deputaţilor si sala Biroului Permanent al Camerei, loc in care se aflau si mini-studiourile Antena 3 şi Realitatea tv”. Chiar si daca ai fost miss, nu ai nevoie de prea multa fantezie sa scoti un stecher din priza pentru a face bazaitul sa amuteasca. Pentru ca, atunci cand bazaitul dispare, oamenii statului pot sa isi vada linistit de democratie, fara atata presa si intrebari aiurea. Cum era sloganul ala? “Votul este treaba voastra, Bucurestiul este treaba mea”. Guvernarea este treaba mea, legile sunt treaba mea. Voi plecati dreacu’ de-aici, ca avem treaba.

Potrivit ziaristilor de la Jurnalul, Gheorghe Barbu, secretarul general al Camerei Deputaţilor, a venit personal să asiste la deconectarea prizelor de la reţeaua electrică a Parlamentului, explicandu-le ziariştilor prezenţi că „Parlamentul nu mai vrea să plătească şi curentul consumat de televiziuni”. Acum, dupa mine, masura e normala, perfect justificabila: nu mai sunt bani de curent, caci: deputatii halesc, doamnelor si domnilor, o tona de resurse.

Tineti minte o stire recenta: Cel putin 23 de deputati si-au angajat rudele la birourile parlamentare din teritoriu, ca soferi, sefi de cabinet, consilieri, experti, referenti sau soferi. Da, sunt cazuri si la Cluj: Ziare.com scrie de deputatul UDMR de Cluj Mate Andras Levente, care are doi angajati la biroul parlamentar, intre care Mate Erzsebet ca expert, si deputatul UDMR de Cluj Palfi Mozes – Zoltan, care beneficiaza de serviciile lui Palfi Tunde Ilona in calitate de consilier. No, vedeti? De unde bani de curent pentru televiziuni?

E suficient sa cauti in arhive pentru a veni cu noi probe ca nu sunt bani pentru curentul televiziunilor: “deputatii au cheltuit in luna ianuarie 8.202.146 de lei, suma alocata pentru indemnizatii, diurne, cazare, transport si telefonie mobila, dar si pentru functionarea birourilor parlamentare” – Ziare.com. Potrivit aceleiasi surse, pe prima luna a acestui an, liberalul Relu Fenechiu a halit 32.632 de lei, democrat-liberalul Valeriu Tabara – 32.597 de lei – iar deputatul nostru de Cluj, Vasile Soporan – 31.864 de lei (independenta, cu cheltuiala se tine, nu?), social-democratul Dorel Covaci – 31.379 de lei si exemplele pot continua. Deci, de unde bani pentru curentul televiziunilor daca numai un deputat poate spulbera lunar si 8.000 de euro fara sa-l scoata d-l Barbu sau Miss PDL din priza?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s