Cristian Diaconescu trece la independenti

Cristian Diaconescu trece la independenti si se pregateste probabil sa adere la partidul care va fi infiintat de Gabriel Oprea si alti parlamentari independenti care au demisonat din PSD. Demisia lui Diaconescu survine la o zi dupa ce a declarat la Antena 2 ca va pleaca din partid daca va primi indicii de la Parchet ca a fost urmarit informativ la comanda unor colegi de partid. Nu stim pana acum daca a primit indiciile. Intrebarea care ramane e: a fost santajat in ziua congresului Cristian Diaconescu pe baza informatiilor obtinute cu ocazia filajelor despre care a vorbit Florentina Jucan pentru a fi determinat sa renunte la candidatura pentru functia de presedinte? Sau un asemenea dosar nu exista? Daca totusi exista si Diaconescu a fost filat si apoi santajat, de ce nu a demisionat a doua zi dupa congres? Potrivit Jurnalul.ro, Jucan a afirmat că a primit spre publicare 36 de pagini de monitorizare, însoţite de suport video, în care social-democratul ar fi fost surprins în mai multe situaţii „compromiţătoare”. Diaconescu a negat insa aceasta informatie si s-a declarat nesantajabil. Foarte ciudat acest caz. In emisiunea Clujul in Realitate de ieri, am prezentat cateva fragmente dintr-un interviu pe care i l-am luat lui Vasile Dancu. Sociologul crede ca daca nu isi va explica gestul de la Congres, Diaconescu este terminat ca politician. Vezi aici emisiunea: http://webtv.realitatea.net/emisiunilocale/clujul-in-realitate-23-02-2010?autoPlay=true#ve_video_player_a

2 gânduri despre „Cristian Diaconescu trece la independenti

  1. aragaz

    Din discursul lui Dancu se vede ca nu mai are prea mare chef de PSD. Ce i-a zis PSD-ul lui e sa nu-si mai bata gura de pomana ca oricum nu se mai poarta dizidenta din interior sau aripioarele reformatoare ardelenesti prin partid. Daca inainte discursul lu’ grupu’ de la Cj era justificat de lupta lor cu partidul comunist a lui Ilici via Geonel(pe care tot ei l-au bagat la inaintare in contra lui Nastase) acuma Ponta le va zice pas si isi vor pierde rostul.
    In partid regula de aur acum cand nu mai sunt functii de impartit si e inghesuiala mare pe scaune putine e „Daca nu-ti convine poti sa pleci” regula care a aplicat-o cu brio si Diaconescu. Farimitarea partidului e un lucru inceput si din el nu va mai ramine decat un nucleu dur de oameni slabi.
    Singurul motiv pentru care mai merita urmarita desirarea PSD-ului este „modelul de atac” ce se va aplica si la luptele interne din PD-L pe cale sa rabufneasca la suprafata. Intrebarea e daca vor fi si aici aripioare reformatoare sau doar o lupta surda cu „morti subite”, dosare si „in-dependenti”?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s