Congresul PSD, o telenovela

Congres PSD cu huiduieli, contestatii, vrajitoare si imbranceli pe podium, sub nasul unui personaj neputincios…Ion Iliescu. Asa ceva nu credeam vreodata sa vad live, la tv. Ion Iliescu exulta in urma complimentelor celor care ii spun ca arata bine si ca e nevoie de el in partid. Se rasteste in gol la liderii Grupului de la Cluj, care nu sunt in sala, evident, adica la cei care l-au impiedicat sa preia haturile partidului in 2005. Mesajul batranului catre delegati e triumfalist: „Nu sunteti capabili sa tineti carma PSD fara mine”. Mitrea si Mazare se retrag, pentru a-i lasa deschisa calea spre presedintia PSD lui Victor Ponta. Mi-am deschis o bere si ma uit la congres ca la meci. Ma intreb, oare la congresul PD-L va fi la fel de mult tambalau? Nu. Liderii partidelor de guvernamant isi tin mereu membrii sub control cata vreme pot sa le ofere un oscior, o functie publica, o maslina, o atentie. De aceea, congresele partidelor care guverneaza sunt mereu anoste. Ma rog, exceptie au facut congresele PNTCD. Acolo, c-au fost taranisitii la putere, c-au fost in opozitie, mereu a fost macel, fratricid. Si la PSD e scandal, pentru ca partidul a ramas in opozitie si multi activisti din tara au pierdut sau sunt pe cale sa isi piarda functiile publice sau influenta in lumea afacerilor cu statul. Cand Iliescu si Nastase conduceau un PSD aflat la putere, asemenea show-uri nu erau acceptate in PSD. Dizidentii erau executati rapid, marginalizati. Acum, insa, conducerea partidului nu mai poate oferi decat circ, nu si paine, motiv pentru care sunt gata sa pariez ca va fi halita cu tot cu fulgi.

4 gânduri despre „Congresul PSD, o telenovela

 1. Paul-Sorin Tiţa

  Cine spunea că Ion Iliescu se retrage? El chiar nu are nevoie de funcţie. Nu ştiu dacă este un „brand” cum spunea chiar el, eu cred, mai degrabă, că Ion Iliescu este o funcţie.
  Cât despre PNŢCD, măcel a fost, fratricid nu prea.

  Răspunde
 2. raulchis Autor post

  Stiu ca activezi la taranisti, insa din pacate, cu regret o spun, eu am fost martor la declinul PNT in perioada 1998-2000, asa ca nu fac afirmatii asa, sa ma aflu-n treaba.

  Răspunde
 3. Paul-Sorin Tiţa

  Ştiu că ştii 🙂 Nu a spus nimeni că ai face afirmaţii gratuite. Te bazezi însă pe modul în care congresele sunt reflectate de mijloacele de informare. Nu este deloc întâmplător faptul că de la unele partide sunt arătate anumite lucruri care să le pună într-o lumină proastă. S-a întâmplat cu PNŢCD, se întâmplă cu PSD şi se va mai întâmpla cu PNL. Cu PD-L nu… încă.

  Răspunde
 4. raulchis Autor post

  in cazul pnt nu ma bazez pe ceea ce am citit in presa, ci pe ceea ce am vazut in partid, iesind cu amici din pnt sau mergand la congrese la Bucuresti

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s