ILIESCU: “Eu din politica o sa ies cu picioarele inainte”

Nu pot sa-l admir nicio secunda pe Ion Iliescu pentru ca renunta la functia de presedinte onorific al PSD. De altfel, nu am avut niciodata niciun fel de admiratie pentru Ion Iliescu. Si asta, in ciuda rolului istoric pe care l-a avut in decembrie ’89, cand a iesit in pulover la Televiziunea Romana, chiar daca soarta regimului comunist nu era inca pecetluita, in vreme ce unii intelectuali “de drepta” se ascundeau ca iepurasii pe la Predeal sau cine stie pe unde, pentru a iesi mai apoi sa respire aerul rarefiat al democratiei proaspat dobandite ca mari lideri de opinie. Unii vor spune ca Ion Iliescu a fost „un rau necesar”. Pe dracu! Nici un rau nu poate fi necesar daca iesim din capcana unei gandiri fataliste. Daca Ion Iliescu s-ar fi retras, sa spunem, prin ’92, inainte de Duminica Orbului, poate lucrurile ar fi stat nitel altfel. A preferat, insa, puterea. Iar din jiltul de presedinte, a propavaduit valorile comunismului cu “fata umana”. A mimat retrocedarea proprietatilor, l-a umilit pe Regele Mihai, nu a incurajat finalizarea dosarului revolutiei, a tolerat pedepsirea exemplara a “golanilor” din Piata Universitatii, le-a multumit minerilor care au facut democratie cu ghioaga prin Bucuresti, a lasat coruptia sa isi extinda maxim tentaculele si a mimat democratia de partid. De aceea, cred ca cei care il apreciaza sincer pe Ion Iliescu sunt fie loviti foarte rau de amnezie, fie sunt ca el, de-aceeasi teapa. Ion Iliescu: „Am decis să mă retrag din orice funcţie executivă şi de partid. La vârsta mea de 80 de ani mă gândesc să-mi cântăresc mai bine timpul liber în favoarea reflecţiei şi a scrisului”. Cred si eu ca are la ce reflecta. Dar putem crede oare in aceasta retragere? Chiar lasa Ion Iliescu altora carma PSD? In urma cu cativa ani, Iliescu raspundea cu anticipatie la aceasta intrebare: “Eu din politica nu o sa ies decat cu picioarele inainte”…

4 gânduri despre „ILIESCU: “Eu din politica o sa ies cu picioarele inainte”

 1. Paul-Sorin Tiţa

  În urmă cu vreo cinci ani, cam pe vremea când Ion Iliescu ajunsese să mai aibă doar funcţii onorifice, presarii clujeni erau foarte încântaţi că s-a scăpat de Ion Iliescu. Mă bucur că nu faci aceeaşi greşeală. Declaraţia cu picioarele este cea adevărată, restul este praf în ochi.

  Răspunde
 2. raulchis Autor post

  Ma surprinde in acelasi timp ca Iliescu i-a amagit cu declaratia de ieri chiar si pe unii dintre oponentii sai, care il lauda pentru gestul retragerii. Ce gluma buna!

  Răspunde
 3. vlad

  corect, ce bine era sa ne putem lipsi de acest ”rau necesar”. cred ca in momentul in care to’arasul s-a decis ”sa faca istorie” in pulover, avea suficiente date care sa-l faca sa creada ca ”revolutia” are minim 80% sanse de reusita. memorii??? e de-ajuns sa faca niste colaje din ziarele ultimelor doua decenii si sunt gata cateva volume. cred ca vor fi o lectura placuta in sensul in care indemna si Tutea sa citim Manifestul comunist al lui Marx (parafrazez): cititi-l, este o colectie de sofisme si orice om integru trebuie sa faca acest exercitiu, pentru a se putea feri si a putea detecta mai bine sofismele socialiste.
  din pacate, americanii nu au facut acest exercitiu si mai au de tras 3 ani cu socialistul corect politic, dar hey, si-au depasit blocajul mental discriminator, progresisti adevarati. au evoluat de la bipedul americanoid incovoiat de vina omului alb la americanul socialist obamizat. dupa cum spunea un democrat-social(ist) de-al presedintelui: ”a vorbit asa de bine, incat am uitat pentru o ora ca este negru :)”)

  dar sa vedem cam ce ar putea contine Memoriile postdecembriste ale to’arasului nostru :), asa la repezeala:

  ”Monopolul privat e mai al dracului decât monopolul de stat.”

  ”Măi, animalule!” (un flashback de pe vremea cand citea pe Orwell 🙂 )

  ”Ei (ceauşiştii şi subordonaţii lor) nu au nimic de a face nici cu socialismul, nici cu ideologia comunismului ştiinţific! Au întinat numai numele Partidului Comunist Român! Au intinat numai memoria celor care şi-au dat viaţa pentru cauza socialismului în această ţară!”

  ”Vă mulţumesc încă o dată tuturor pentru ceea ce aţi demonstrat şi în aceste zile: că sunteţi o forţă puternică, cu o înaltă disciplină civică, muncitoarească; oameni de nădejde şi la bine, dar mai ales la greu.”

  ”A garanta proprietatea înseamnă a limita dreptul omului asupra proprietăţii lui.” (asta e direct din putzul gandirii, sa te tai tot, nu alta. ce idioti sunt americanii astia dom’le cu al lor Second Amendment. dar lasa ca se ocupa Obama si de asta, are inca timp)

  ”Este o iluzie falsă.”(magistrala asta. numai de la un utopic socialist putea veni un gand asa viciat, putred; corolarul ar fi: sunt si iluzii adevarate, a se vedea Manifestul comunist. deci dom’le, Ionesco si-ar fi putut construi intreg edificiul absurdului, studiind un astfel de ipochimen)

  ”Doomnu’ Copoiu, doooomnuu’ Copoiu, nu mai îmi da, dom’le, cu sula-n coaste!”(Ion Iliescu; Bucureşti, 1990, către Corneliu Coposu, pe vremea cand Iliescu era presedinte al CFSN)

  ”Din mineriade am invăţat cum să construim statul de drept.” (splendid!)

  ”Pus astfel în lumină, ancorat in sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.”

  ”Estul este superior Vestului, fiindcă în Est s-au păstrat cooperativele agricole de producţie.”

  la Scoala Sofismului: ”Garantarea proprietăţii ar însemna stoparea dreptului de a-ţi mai înstrăina proprietatea. E corect? Nu-i corect, conform dreptului de proprietate modern. Asta era valabil în feudalism, legarea de pamânt a oamenilor.”

  ”Nu poate exista democraţie decât originală.” (adica doar in Grecia? deci la noi e inutila incercarea, iar in America democratia doar o ”iluzie falsa”? sau ce avea in cap?)

  ”Puterea este mama dracului.”

  ”Eu nu voi ieşi din politică decât când voi părăsi lumea.”

  ”Ia să luăm 10000 de dolari cu 80% impozit. Cât îi rămâne? 2000 de dolari. Care-i salariul mediu pe economie? 100 de dolari! Ăsta-i egalitarism?”

  ”Mesajul lui Iisus este extrem de actual, mai ales pentru cei cu credinţa de stânga.(sofisme pe cat de fine, pe atat de mizerabile. mare dreptate avea Tutea. Iisus, revolutionarul socialist, un soi de Che Guevara al umanitatii)

  ”Că nu s-a arat e una, dar că nu s-au tăiat cocenii e trist.” (deci asta ma binedispune mereu. mare om de stat, rasat)

  ”A vrea să fii la putere este uman.”

  ”Am făcut această prostie istorică cu împroprietăririle.” (q.e.d)

  ”Trebuie să scăpăm ţara de lăcustele nesătule ţărăniste şi liberale.”

  ”E un moft chestiunea aceasta cu sfânta proprietate privată care stă la originea vieţii sociale. Ea s-a născut mult mai târziu.”

  ”Avem şi noi o boală în ţara asta, iar aceasta este alternanţa la putere.”(ce sa-i mai ceri sarmanului sa inteleaga statul de drept, tandemul putere-opozitie? omul asta a mai rezistat in politica 20 de ani! mari dobitoci putem fi, cand ne dam silinta sa nu gandim)

  ”Dau cuvântul, la primul punct pe ordinea de zi, tovarăşului… domnului Adrian Năstase.”

  “Dragi colegi, suntem la sfarsitul celor 500 de ani de capitalism. Vor urma 30-40 de ani de noua ordine mondiala”

  ”Am fost şi sînt un salariat.”(blazon de cinste socialista; initiativa privata nu exista in vocabularul lor)

  ”O lege a lustraţiei nu se justifică. Este o lege nedemocratică şi discriminatorie.” 🙂

  ”Prima mineriadă, deci introducerea violenţei în politica românească, a fost introdusă de Partidul Naţional Ţărănesc şi Naţional Liberal.” (halucinant)

  „Dă-o-n mă-sa de guvernare!” (inca stau si ma gandesc, nu ma pot decide: asta ar trebui sa deschida Memoriile, sau sa le inchida? hmmm…)

  Raul, ai putea face un pustiu de bine sa-i trimiti to’arasului Ilici aceste extrase, sa nu mai piarda vremea cu ciopartirea ziarelor 🙂
  a, si poate vrea sa citeze in Memorii si din cugetarile bravilor sai curteni, care i-au lustruit imaginea in toti acesti ani.

  Adrian Nastase: ”Nu aplauda domnul Iliescu, nu aplaudam nici eu. Aplauda domnul Iliescu, aplaudam şi eu.”

  Nastase: ”Au venit cu ideile lor şi au plecat cu ideile partidului.” (copilul de suflet al to’arasului)

  tot el: ”Eu nu sunt de acord că economia naţională poate să fie prădată decât de un număr restrâns de oameni…”

  același: ”Trebuie să fii bolnav la creier ca să lansezi o acuzaţie de luare de mită la adresa unui fost prim-ministru.”

  Miron Mitrea: ”Eu, de obicei, spun ce spune Ion Iliescu.”

  Mitrea: ”Din punctul nostru de vedere, ar trebui să ne oprim un pic cu grija faţă de foştii proprietari şi să ne întoarcem un pic cu grija faţă de cei care trăiesc din muncă.” (ce bine le spune sindicalistul, acest copil nelinistit al partidului)

  Mircea Geoana: ”Ion Iliescu este un zeu al înţelepciunii, nu al războiului politic.” (sarman nenorocit, sa ceara votul pentru presedintie…)

  Ion Iliescu despre Crin Antonescu: ”Are multe calităţi dar are şi un mare handicap: este conectat şi dependent de Partidul Naţional Liberal, care are problemele sale. Încă o dată vă spun, mi l-aş fi dorit în PSD.”

  Crin Antonescu: ”Pot să apreciez, ceea ce nu pot aprecia la alţii, la alţi oameni politici din România, la mulţi, faptul că de la Ion Iliescu din `90 la Ion Iliescu din `96, la Ion Iliescu din 2000, din 2008, e o evoluţie pe care n-ai cum să n-o remarci şi n-ai cum să n-o respecţi.” (si eu pot sa apreciez ca de la Crin Antonescu din anii ’90 pana la sfarsitul primul tur la Crin Antonescu de atunci incoace este o involutie care n-are cum sa te lase indiferent, daca sinapsele bunului-simt mai functioneaza si care iti indica limpede ca ai de-a face cu o nevertebrata)

  Crin de crin: ”Numai ca, vazandu-l pe Traian Basescu, incep sa apreciez ca in 1990 Ion Iliescu nu a pus armata sa ne impuste in Piata Universitatii. Oare ce facea Traian Basescu, contestat in strada de zeci de mii de oameni in fiecare duminica, asa cum s-a intamplat in 90, 91, 92? Domnul Traian Basescu nu suporta criticile, nu suporta o majoritate parlamentara potrivnica. Sa ne gandim la asta.” (de linsajul mediatic concertat nu pomeneste nimic amiba)

  Viorel Hrebenciuc: ”Eu sunt pe toate listele de corupţi şi de arestaţi, dar nu am nici o greaţă.”

  Hrebe: ”Pedeserizarea forţată are şi greşelile ei!” (pe bune to’arasul?)

  Marian Vanghelie, zis si Marean: ”Eu sunt un om cu picioarele pe pământ. Ştiu cum se face o deturnare de fonduri şi n-are cum să fie asta.”

  Un tanar de stanga: ”Eu nu mai fumez din mai 08 si nu mai beau alcool din dec 08 , fac exercitii, ma plimb prin lume , ca sa le supravietuiesc lui Iliescu si lui Bombo si sa le fac vizite la cavou.” (asta ar trebui sa fie pe coperta a patra, macar)

  mersi mult de postarea asta, mi-a amintit de ineptiile de mai sus si m-am delectat inca o data cu ele 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s