Pensionar de cursa scurta

Unii inca mai cred ca in Romania se pune ceva in pensii ca prea mor pensionarii pe capete la varste mici, adica pana in 70 de ani. Nu se pune nimic, dragilor. Se moare din multe alte motive, care au legatura cu lipsa culturii sanitare sau cu bolile provocate de stres, alimentatia deficitara sau indiferenta fata de miscare. Iar cum aceste lucruri nu se vor schimba peste noapte, proiectul guvernului care stabileste varsta de pensionare la 65 de ani este atat de cinic incat n-ar surprinde pe nimeni ca bonusul la prima pensie sa fie un loc de veci. Un alt lucru scandalos este ca cei care se pensioneaza anticipat ar putea lua o pensie cu 50 la suta mai mica. Pai, daca au contribuit o viata intreaga la fondul de pensii, cum 50 la suta? Iaca asa! Guvernul taie, ca doar nu taie de la ministrul muncii sau de la domnul Boc. O secunda, sa caut si statisticile referitoare la speranta de viata in Romania. Am gasit ceva pe stiri.acasa.ro:
„Romania este tara din Uniunea Europeana cu cea mai scurta speranta de viata pentru femei, arata un raport publicat de Comisia Europeana, desi fata de anul 1989, speranta de viata la romani a crescut cu 1,6 ani la barbati si 3 ani la femei. Speranta de viata a femeilor din Romania este de 75 de ani, fata de 84 de ani in Spania. Speranta de viata a barbatilor romani este printre cele mai scurte in Europa, de 68.2 de ani, fata de 78.4 de ani in Suedia. Numai barbatii letoni si lituanieni au o speranta de viata mai scurta decat barbatii romani”.
Deci, iesi la pensie la 65 de ani, iti scrii testamentul si 3 ani mai tarziu crapi. Ca de obicei, dupa cum reiese din statistica, iti vor supravietui femeile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s