Fast si slow food

In tara in care pentru multi ANI e doar un nume de baba batrana cu braul de lana, si nu de institutie (Agentia Nationala de Integritate ar trebui sa se se ocupe de controlul averilor şi de adoptarea unui mecanism eficient de verificare a declaraţiilor de avere la cel mai inalt nivel), baietii destepti si, evident, bogatani la maxim, care au ajuns din nou “la butoane” (ce scarboasa expresie! – Geoana o folosea des in campanie) s-au gandit ei cu capul lor sa inventeze noi taxe. “Tara e saraca!” – e principala motivatie.
Dar taxele vehiculate nu-i afecteaza pe cei putini si imbuibati, adica pe unii dintre domniile lor. Astia sunt ca in desenele animate: nu crapa niciodata si, cu cat saraceste mai mult poporul, cu atat ei sunt mai grasi, mai voinici, mai cu gusa dubla si ceafa groasa. Taxa insa ii va afecta, veti vedea, pe cei multi, adicatelea pe rumani, pe serbi, iobagi sau cum vreti sa le zicem.
Viciul poporului de a manca ar urma sa fie aspru pedepsit prin aplicarea taxei pe produsele de tip fast food (includeti aici snacksurile, chipsurile, bauturile racoritoare carbogazoase etc.). Acum, preocupati de sanatatea lor financiara, cum zicea specialistul nutritionist de la Cluj Nicolae Hancu, eu cred ca producatorii vor umfla nota de plata, iar taxa o vor simti in ketchupul din hot dog mancaciosii de la coltul strazii. Iar cum printre cei care mananca pe strada cu mustarul si maioneza curgandu-le pe barba nu se numara nici ministrul Sanatatii, Attila Cseke, nici premierul Emil Boc sau ministrul de Finante, Sebastian Vladescu, cred ca putem sa concluzionam ca taxa pe fast food e dedicata celor multi, talpii tarii, care a platit bir si pe vremea fanariotilor si in alte vremi, mai tulburi sau nu. Daca ar fi stat lucrurile altfel, ministrul Sanatatii isi amintea de taxa pe slow food, adicatelea pe pe caviar si sturion pe care si-o imagina in capul lui de contabil fostul ministru Pogea anul trecut. Dar despre o asemenea taxa nici ca se pomeneste, caci burtile ministeriale nu trebuie perturbate, de vreme ce si o mica indigestie ar putea bruia gandirea capetelor patrate si dreptunghiulare care ne calauzesc prin tunelul unde singura luminita e a locomotivei care sta sa ne plezneasca peste dinti.
Ce legatura are, insa, ANI cu taxa? Are. Daca baba ANI n-ar dormi, s-ar fura mai putin, iar hot dogul ar aparea din nou pe strada ta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s