Boc premier

Emil Boc nu revine la Cluj in ianuarie pentru sesiunea de examene de la Drept sau de la Stiinte Politice. In urma cu doua saptamani, insa, se temea, cred, teribil de acest lucru. Ar fi fost dezolant si frustrant pentru el sa revina in UBB doar ca simplu profesor sub sefia liberalului Andrei Marga sau sa stea in umbra fostului sau subaltern care e acum primar, Sorin Apostu. Prin desemnarea ca premier, Emil Boc a scapat de aceste umilinte. Il asteapta, insa, altele la Bucuresti, probabil mai usor de indurat de pe pozitia de sef al Palatului Victoria. In primul rand, ii va fi ostila o buna parte a mass media. Afland de la surse ca Boc va fi din nou prim ministru, o parte dintre colegii din presa damboviteana si-au dat ieri ochii peste cap cu anticipatie, oferindu-ne indiciul ca il vor huli in continuare la scena deschisa pe Emil Boc. Asa se face ca ieri am revazut caderea lui Boc din emisiunea lui Gheorghe sau imaginile cu premierul incercand sa para mai inalt la un summit european, dar si comentarii rautacioase despre docilitatea sa in fata unui presedinte cu unele excese autocrate. Intrebarea e cum sa nu ii fie Emil Boc suspus presedintelui de vreme ce, in numai 8 ani de cand a devenit vizibil ca om politic, a fost promovat intr-o functie la care nici nu visa poate atunci cand era doar un simplu lector la Cluj?
In al doilea rand, Emil Boc va intra din nou in malaxorul puternicei opozitii din Parlament, care presimt ca va fi necrutatoare cu el din oficiu, de vreme ce i-a spus deja o data „pa!” iar el s-a incapatanat sa nu devina istorie, daramite atunci cand va comite greseli, fie ele si minore, de genul „virgula lipsa” in ordonantele de urgenta ce anticipez ca vor fi emise in mod traditional pe banda rulanta.
Pe urma, lui Emil Boc i-ar putea fi ostili primarii de alta culoare politica in cazul in care localitatile acestora nu vor fi finantate de la bugetul central precum Clujul sau alte orase portocalii. Ii va avea in coasta pe bugetarii care trebuie disponibilizati cu zecile de mii (se aude ca vor mai lua concedii fara plata si la anul), pe agentii economici pentru care statul e dusmanul numarul unu din cauza fiscalitatii necrutatoare sau pe cei care, pur si simplu, traiesc de pe o zi pe alta, ca cersetorii, desi au muncit o viata intreaga. As mai adauga ceva: nici macar atunci cand „motoarele economiei duduie”, sefii de guverne nu sunt prea populari, oricat ar fi ei de competenti. Cel mai bun exemplu e Calin Popescu Tariceanu, indelung hulit de o anumita parte a populatiei pentru unele taxe deloc liberale, si ma refer aici la taxa auto. Si atunci, chiar daca poate face treaba buna la Palatul Victoria, ma intreb de ce vrea cu tot dinadinsul Emil Boc sa fie premier?

Un gând despre „Boc premier

  1. radu

    -Ce-i verde pe perete?
    -Un castravete ambitios.

    Eu cred ca problemele lui vor veni din interiorul partidului, de la „sapatorii” de profesie de acolo. PDL a ajuns mai mult decat PSD sa fie un partid „si al ardelenilor” si asta deranjeaza pe multi. Lupta pentru putere va continua in interiorul partidului si in curand grupurile de interese din jurul presedintelui se vor confrunta din nou.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s