D.A., PNL are datoria de a guverna

PNL trebuie sa intre la guvernare, pentru a sta in coasta presedintelui Basescu. Da, pentru ca Basescu risca sa devina in urmatorul mandat prizonierul unui monstru teribil: puterea. Nici Iliescu nu s-a visat 10 ani legati stapan la Cotroceni. A stat pe acolo un mandat si jumatate in anii 90, apoi din 2000 pana in 2004. Alternanta la palat a rupt in 1996 si apoi in 2004 anumite cercuri de interese, a spart relatii de interdependenta complice intre seful statului si anumiti oameni importanti din structurile statului, lucru care nu se va mai intampla acum, cand Basescu ramane la Cotroceni.
In absenta unui partener-cenzor cum e PNL, care sa priveasca atent ce se intampla in sferele decizionale cele mai inalte, riscam ca Basescu si PD-L sa capete puteri discretionare in urmatorii 5 ani. Cine altcineva sa li se opuna? Piticii de la UDMR? Grupul minoritatilor nationale, independentii si eventualii tradatori din alte partide pe care PD-L ar putea sa-i racoleze pentru a asigura guvernului sustinerea parlamentara de care are nevoie? Ma indoiesc.
De aceea, cred ca PNL are datoria de a guverna, chiar daca acest lucru ar echivala cu sacrificarea lui Crin Antonescu. Dar daca tocmai Crin Antonescu ar fi premier? Nu ar fi o miscare inteligenta din partea PNL si PD-L? Pentru o relatie de egalitate cu presedintele si cu PD-L, PNL trebuie sa primeasca functia de prim ministru. O astfel de concesie e si in interesul PD-L, pentru ca in acest fel guvernul ar castiga reprezentativitate, iar efectele benefice s-ar rasfrange indirect si asupra lui Traian Basescu, mai hulit ca niciodata de electoratul care a crezut in Crin.

Un gând despre „D.A., PNL are datoria de a guverna

  1. Crin Antonescu

    multe tampenii mai pot produce PNL si PSD, te crucesti, nu alta. Premier PNL? ca sa-i dea afara de la guvernare ca in 2007? Flacau, esti intreg la cap? Doare buba?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s