Exit poll ca desert la pranz

Ai mai superstitiosi dintre politicieni ar zice ca exit poll-urile sunt creatia Diavolului. Mai ales alea de la pranz. De ce? Pentru ca unora le dau sperante desarte, iar altora le strica pofta de mancare. Pe voxpublica (care citeaza mediafax) au aparut deja, gratie unor surse cooperante de la institutele de sondare a opiniei publice, o seama de procente (valabile la ora 13):

CCSB: Mircea Geoană 34%, Traian Băsescu 32%, Crin Antonescu 18%;

INSOMAR: Geoana 34%, Băsescu 33%, Antonescu 20%;

CURS: Mircea Geoană 26%, Traian Băsescu 32%, Crin Antonescu 22%;

CSOP: Traian Băsescu 33%, Mircea Geoană 28%, Crin Antonescu 23%

Stiti povestea, situatia poate suferi modificari, deci nu va bazati pe aceste informatii pentru ca populatia rurala, mai imbatranita si mai bisericoasa, deci mai matinala, a influentat mai mult aceste procente alaturi de persoanele mai evlavioase si mai varstnice de la oras. Pana la ora 21, lucrurile se vor mai schimba, daca alegatorii mai tineri si mai dinamici nu se vor pierde in ceata, pe drumul spre urne, insa eu cred ca nu semnificativ fata de media procentelor de mai sus. Oricum, e clar inca de pe acum cine intra in finala.

2 gânduri despre „Exit poll ca desert la pranz

 1. vladp9

  pun acest link pentru un articol foarte bine scris. merita citit integral. personal sunt total de-acord, de la logica la senzatia viscerala ce reiese din optiunile acestui tur 2:
  http://lacoltulstrazii.wordpress.com/2009/11/27/mitocanul-la-executia-mediatica/

  Pe HotNews:
  „Presedintele Comisiei Europene, Manuel Barroso, a anuntat vineri lista comisarilor europeni. Dacian Ciolos a fost desemnat comisar pentru Agricultura si Dezvoltare rurala. „Este cel mai competent candidat pe care l-am avut pentru Agricultura”, spune Barroso.”

  iar trusturile media se ocupa cu ce??? noroc cu un Barroso ca ne pretuieste omul. noi suntem prea ocupati cu altele

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s