Noapte buna

Nu avem prea multe nume noi in politica „mare”. Pentru ca uninominalul n-a fost uninominal, dar si pentru ca multi oameni de calitate ce nu s-au lasat asimilati au fost rejectati de sistemul politic. Votul uninominal a fost o „struto-camila” care a permis partidelor o dibace manevra de autoconservare. Aproape aceiasi indivizi, majoritatea expirati, trag fraiele pe Dambovita, aceiasi politicieni incearca sa ne seduca, desi probabil multi ar fi refuzati chiar si pe soseaua de centura a politicii. Sau, daca unii s-au retras, au avut grija sa procreeze mutanti politici care li se aseamana.
Si au venit alegerile pentru Cotroceni. Campania electorala va culmina, diseara, cu o dezbatere la care sunt invitati doar trei candidati harsaiti ai politicii de Dambovita: Traian Basescu, Crin Antonescu si Mircea Geoana. Sa fiu bine inteles. Oricum, eu votez cu unul dintre ei. DAR: Asta insemna ca cel putin 15 la suta dintre alegatori nu-si vor putea urmari favoritii. Si aceasta pentru ca un ONG – Institutul pentru Politici Publice – a considerat de cuviinta sa-i excluda pe Sorin Oprescu, Corneliu Vadim Tudor, Kelemen Hunor, Gigi Becali, Remus Cernea si pe ceilalti candidati, mai putin cunoscuti, de pe lista prezidentiabililor cu sanse sa ajunga-n turul doi, pe motiv ca sondajele de opinie, care sunt corecte toata ziua, nu-i asa, ii dau ca perdanti siguri.
Acum, chiar daca sa zicem ca sondajele nu mint si ca doar au nasul un pic mai lung decat de obicei, tot ramane intrebarea cum naiba sa crestem noi politicieni mai curati si mai uscati daca imediat ce scot capul in lume le dam un bocanc peste dinti sa dispara din nou in anonimat? Daca imediat ce ies la rampa de gunoi a politicii le cerem sa faca ciocu mic si le refuzam dreptul de a vorbi la microfonul patriei? Chestia asta ma deranjeaza foarte tare. Imi zmulg ochelarii de cal pe care mi-i pune Institutul pentru Politici Publice si astept deja, cu viu interes, alegerile viitoare. pana atunci, noapte buna!

2 gânduri despre „Noapte buna

  1. radu

    Votul este exercitiul democratic elementar pe care suntem toti nevoiti sa-l practicam daca nu vrem sa suferim din nou de atrofierile infernale ale dictaturilor anterioare. Romanii sunt oricum miserupisti si atunci cand au cu adevarat ocazia sa voteze cu cine vor si cum le place, pierd ocazia la mustata. Bineinteles ca acum nu este cazul,duhoarea ce vine din haznaua politicii dambovitene fiind de a dreptul insuportabila. Cu atat mai mult, fie ca ne place sau nu, diferenta dintre reactionari si participanti la democratie este insusi faptul ca ne tinem cu amandoua mainile de nas si votam!
    Am indemnat si indemn la vot, chiar impotriva celei mai viscerale nevoi de a nu vota!
    http://fixup.ro/blog/?p=779

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s