Opozitia e infernul

Inspirat de viata si cariera Mamei Omida, prezic: Noul guvern care va fi instalat pana de Craciun va domni 5 ani, ca si presedintele, chiar daca vom avea alegeri parlamentare in 2012. Ma rog, va domni daca partenerii noii coalitii nu se vor canibaliza, cum le sta scris in gene. Probabil ca totusi nu se va intampla asta, de vreme ce timp de 5 ani vor avea cheile de la camara cu bunatatile bunicii.
Din cauza acestor chei e si inclestarea teribila din campania electorala pentru Cotroceni. Miza e atat de mare incat prevad ca in turul doi vom asista la gesturi politice fara precedent, la tradari spectaculoase, dar si la lacrimi in cantitati de minim 20 litri pe mp.
O sa va intrebati, pe buna dreptate: tara e in crize, n-avem bani de salarii, de pensii, de ce e ciomageala asta pentru putere? Cand vad cum se iau imprumuturi de la FMI cu camionul, imi amintesc de o vorba spusa aiurea de fostul premier Radu Vasile prin ’99: „in Romania nici de furat nu mai este mare lucru”. Fals! Pai este, cata vreme se iau imprumuturi…Unii, veti spune, chiar se gandesc la tara si vor folosi banii judicios, in interesul celor multi. Ihi.
In fine, partidele stiu ca in opozitie nu exista scari pentru podul cu slanina. Iar cum politica cu burdihanul gol nu s-a mai vazut, e bataie mare pentru scara! Sau vedeti vreun politruc burtos dispus sa hiberneze? Sunt sigur ca pentru partide Opozitia e infernul. Iar 5 ani in opozitie sunt o vesnicie. Chiar pot spune ca pentru partide vesnicia s-a nascut in Opozitie. Oare cine va face cunostinta cu vesnicia dupa 6 decembrie? Nu cred ca avem nevoie de serviciile Mamei Omida pentru a afla.

Un gând despre „Opozitia e infernul

  1. radu

    Dureros de adevarata realizarea ca oamenii politici ai momentului nu reprezinta programe, idei, viziuni ci doar grupuri de interese avide de putere si, mai prozaic, de bani. Singura diferenta dintre un politician activ si unul tras pe linie moarta e capacitatea lui de a-si servi inca „manuitorii”.
    Cand FMI va schimba foaia si va cere plata imprumutului atat de usor acordat costurile sociale vor fi atat de mari incat actuala criza ni se va parea „parfum”.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s