Croatia

In Croatia, o aventura poate incepe de pe drum. De aceea, se poate merge cu masina de-a lungul tarmului Marii Adriatice. De la Karlovac tineti-o tot pe autostrada, spre Portul Rijeka, iar apoi luati-o spre sud catre Crikvenica-Senj. De-a lungul tarmului, drumul national e suspendat in unele zone deasupra Marii Adriatice, deci veti putea admira peisaje incredibile.

Pentru ca sunt multe serpentine, viteza medie cu care puteti conduce e 50 de km pe ora. Daca n-ati fost la mare in Croatia pana acum, pe acest drum o sa fiti incantat sa descoperiti, in orasele-port, plajele din zona centrala, unde localnicii trec, familiar, in zilele obisnuite de munca, pe langa turistii tolaniti la soare. De-a lungul drumului, sunt zeci, poate sute de golfuri, unde sunt hoteluri sau campinguri, la care se poate ajunge din soseaua principala pe drumuri foarte abrupte.

In aceste zone extrem de accidentate, proprietarii au amenajat plaje cu pietris, iar farmecul locurilor e dat de linistea absoluta, serviciile ireprosabile si apa extrem de limpede. Exista, cum spuneam, si campinguri foarte bine dotate, unde in plin sezon platiti 30 de euro pe zi pentru doua persoane. In aceasta suma intra locul de cort, parcarea, accesul la dusuri si la bucatarie. La fiecare pas, veti gasi un gril: croatii sunt mari consumatori de carne. Daca sunteti vegetarieni si cereti o supa “soft” care va pica foarte bine, sa stiti ca inauntru a fiert, probabil, si o bucata mare de carne.

2 gânduri despre „Croatia

 1. Marco

  Hi Raul,

  Nice pics!
  A nice blog here! Google brings nice results.
  How are you?
  I am sitting at the moment in Canada and try to translate the blog!
  How is it in the job? and the apartment! We didn’t see for a long time!
  Greetings Marco

  Răspunde
 2. raulchis Autor post

  Well, this is a nice surprise! Thanks for the appreciations! This months are very tense in Romania because of the presidential elections. That’s why I have a lot of work to do. We’re waiting for your visit, when you’ll be in Romania, so you can see the apartment.
  You’re right, we haven’t seen each other in a long while, so it would be about time that we meet. All our best!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s