Recomand Plitvice

Daca ajungeti in Croatia, ar fi pacat sa ratati Parcul Natural Plitvice, declarat inca din anii ’40 rezervatie naturala protejata. Dupa 6 ore petrecute in parc, am plecat acasa cu sentimentul ca pur si simplu mi-am consumat capacitatea de a asimila atatea imagini frumoase.

Raul Plitvice alimenteaza zeci de lacuri care se varsa unul in celalalt prin caderi de apa absolut spectaculoase (cea mai mare cascada are o inaltime de 76 de metri). Pentru aproximativ 20 de euro, puteti face un tur complet al zonei cu masini speciale (trenulete) si cu vaporul, dar si pe jos. Cei care au mai mult timp la dispozitie, se pot deplasa si pe cont propriu, insa trebuie sa aiba o conditie fizica excelenta pentru ca arealul de explorat e foarte extins. Podele de lemn care au fost ridicate la aproximativ 30-40 de cm deasupra solului sau a apei strabat zone intinse, astfel incat urmarea traseului este facila chiar si pentru vizitatorii fara busola.

Nu sunt geolog si nici nu m-am documentat, recunosc, de aceea nu inteleg cum poate fi apa din lacurile acelea atat de verde sau de albastra, insa, fiind pescar, m-am simtit ca intr-un paradis admirand miile de pesti care cerseau ca si cainii hrana turistilor. Speologii trebuie sa stie ca la Plitvice exista 50 de pesteri, insa doar o mica parte sunt accesibile.

Daca vreti sa va cazati in zona, pretul e undeva la 12 euro pe noapte la pensiune. Daca sunteti cu masina, cu cat va departati mai mult de rezervatie, pretul cazarii scade. Cum ajungeti acolo? Cu masina pe autostrada, de la Zagreb spre Zadar, fiti atenti la indicatorul care va indruma spre stanga, catre Plitvice. Calatorie placuta!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s