Alhambra, mandria Islamului (Jurnal de calatorie, partea a 3-a)

alhambra-panorama-2

In ziua in care am ajuns in Granada, ne-am incercat norocul la portile fortaretei Alhambra, un edificiu grandios, cu peste 20 de turnuri si patru porti, ridicat de arhitecti musulmani pentru sultanul Nasrid Ibn al-Ahmar si generalii sai. Evident, biletele fusesera deja epuizate, asa ca am revenit la portile cetatii a doua zi dimineata, la ora 7. Ploua mocaneste, iar la poarta se aflau deja sute de turisti. In cele din urma, am intrat dupa ce ne-am asezat la o coada mai scurta, unde pretul biletului se achita de pe card (un bilet costa 12 euro la casa). Alhambra insemna arta perfectiunii, mozaicuri ale caror detalii fascineaza, moschei impresionante, bai si gradini in care plantele luxuriante, sutele de fantani si micile bazine cu apa amintesc de credinta musulmana ca aceste elemente pot fi regasite si in paradis. Fiind situat pe un deal care domina Granada, Alhambra are multe locuri de belvedere. De sus se vede superbul cartier tipic musulman Albaicin, cu stradute inguste si gradini suspendate, dar si vârfurile înzăpezite din Siera Nevada. La un moment dat, regii catolici intentionau sa demoleze acesta palat, doar pentru faptul ca amintea de prezenta musulmana in Spania, intre secolele 8-15, insa in cele din urma s-a renuntat la idee. Din Granada, am plecat mai departe spre orasul mediteranian La Linea.

Explore posts in the same categories: Uncategorized

3 comentarii pe “Alhambra, mandria Islamului (Jurnal de calatorie, partea a 3-a)”

  1. cristi Says:

    in cartierul arabesc este o sala de spectacole fenomenala… cand se ridica cortina, spatele scenei e din sticla si ai in fata alhambra… merita experienta

  2. raulchis Says:

    din pacate, nu aveam informatia asta, desi am urcat in cartierul arabesc…poate data viitoare :)

  3. cristi Says:

    si tot in granada mai este o piata, se numeste “el mirador de san nicolao”… turistii se aduna seara sa vada apusul soarelui si sa socializeze… seara, cand apune soarele, ai in fata alhambra, iar in spate sunt muntii, care capata o culoare albastruie. combinata cu apusul soarelui, e un spectacol care merita vazut… vara :)


Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s


Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: