jobenul presedintelui

trebuie sa recunosc, desemnarea lui emil boc ca prim ministru m-a uimit. nu pentru ca nu ar face fata functiei, ci pentru ca stia deja o intreaga tara ca premierul va fi altul. pe urma, as fi pus pariu ca d-l boc tine mai mult la stabila si reprezentativa functie de primar al clujului decat la cea de sef al unui guvern in care miroase deja a praf de pusca. vine si criza economica…cum va iesi juristul de la cluj din acest impas? un lucru e clar, concurenta din partid si mai ales din psd va fi bucuroasa sa-si rupa gatul…de ce emil boc prim-ministru? o fi o defulare a liderului pd-l?…e sef de partid, negociaza programe de guvernare, cabinete, dar isi refuza functia suprema? trebuie sa admit, o fi dificil sa te autoelimini din propria constructie politica…

vor fi mai multi bani pentru cluj, veti spune, cu toate ca stiti ca d-l boc e prim ministrul unei tari intregi, nu numai al acestui oras. dar dupa ce va fi inlaturat emil boc ce se va intampla? vom mai primi ceva? nu am vrea mai bine o descentralizare administrativa reala care sa ne permita sa ne gestionam singuri resursele?

m-a uimit desemnarea primarului boc pentru ca nu mai credeam intr-o a doua retragre in lacrimi a d-lui stolojan. din pacate, omul asta a dat impresia ca e un biet iepuras de camp scos de urechi din joben de un presedinte magician care pare sa-si ia in deradere nu numai dusmanii politici, ci si colaboratorii. ma tem ca presedintele basescu nu vrea parteneri puternici din pd-l, ci buni executanti. va putea emil boc sa iasa din cuvantul presedintelui daca acesta se va afla vreodata in eroare? sau pornim de la premisa ca presedintii nu gresesc niciodata?

in ceea ce-l priveste pe d-l stolojan, la bursa zvonurilor a aparut informatia ca omul s-a retras pentru ca in negocierile pd-l cu psd a fost distribuit intr-un rol de figurant. argument slab, pentru ca stolojan, ca politician experimentat ce presupun ca este, putea sa-i spuna lui basescu ca nu accepta functia de premier decat daca va fi tartorele negocierilor cu psd si seful deplin al noului cabinet. daca n-a negociat asa, de la inceput si-a asumat rolul de marioneta. si ma intreb, in final, cine va mai crede intr-un om care nu si-a asumat barbateste responsabilitatea unor functii pe care, la un moment dat, le-a acceptat, dar nici razvratirile, in cazul in care acestea au existat vtreodata cu adevarat…

2 gânduri despre „jobenul presedintelui

  1. pericle

    da apropo de asta cea mai tare poanta a fost declaratia lui viorel hrebenciuc „stolojan a negociat din partea pdl alaturi de o echipa, iar alianta pdspdl va continua fara probleme”

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s