doi nebuni

Politicienii sunt, in general, foarte aroganti. Iar aroganta asta creste proportional cu functia in care au fost alesi sau numiti. La astia numiti poti sa le dai fara probleme peste bot. „Ma, vierme! Inapoi in undita!” (Licenta: A.Paunescu), le poti spune, pentru a te racori, cand vezi ca politicianul pute mai rau ca vidanjorul. Evident, putini se jeneaza, pentru ca majoritatea vin cu gura plina de pe soseaua de centura a politicii, deci sunt obisnuiti sa inghita mai orice.

Cu politicienii alesi in functii de ‘nalta demnitate, insa, se zice ca nu e bine sa te pui. Astia spun ca s-au validat, vorba vine, ca au legitimitate, ca s-au botezat in raurile de multime. Deci, teoretic, nu poti sa ii iei la intrebari, ca imediat iti dau ei tie peste bot (cum a facut Basescu cu un baiat pe nume Darius Groza, pe care l-a numit „puiut de comunist”) sau iti raspund in raspar. Acorda interviuri doar daca vor sa transmita lumii pretioasele lor mesaje, nu raspund insinuarilor de nici un fel, nu dau socoteala nimanui, pleaca urechea doar la linguseli, te folosesc ca si mijloc de propaganda etc. Daca ii atingi pana si cu o floare, rapid ti se serveste cliseul ca tu esti mic si prost, iar politicianul genial si, in plus, avand de partea lui un intreg oras sau, mai nimicitor pentru credibilitatea ta, o tara intreaga. Pus in fata unor astfel de majoritati zdrobitoare, chiar daca ai dreptate, chiar daca urli ca din gura de sarpe ca alesul e cam corupt, cam dictator, cam mincinos, cam discretionar, cam ticalos etc. se poate intampla sa fii singur, de o parte a baricadei unde sufla vantul. Atunci, iti amintesti o vorba, iar daca nu ti-o amintesti singur, ti-o amintesc altii:

„Cand doi iti spun ca esti beat, te duci si te culci”. Autor: poporul roman…

Dar nu, eu nu cred in asta. Pur si simplu vreau sa il abordez la fel si pe politicianul ales ca si pe cel numit, iar atunci cand pute mai rau ca un vidanjor, chiar daca este adulat de popor, vreau sa-i spun, de la obraz, oripiland multimile: „Vierme! Inapoi in undita!”.


„Cand soarele rasare la orele 12 noaptea, nu imi spun ca am innebunit, ci ca soarele a innebunit”. Salvadore Dali…

Sunt fan Dali.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s