„diavolul mananca pufuleti”

El era sobru ca un kamikaze. Tacut ca neantul. Asezat intr-un colt, in costum negru, cu cravata neagra, cu pantofi negri, el insusi parea o gaura neagra gata sa absoarba intreaga lume intr-o clipita, pentru a o converti mai apoi la tacere. Ochelarii heliomatici ii ascundeau privirea, iar chestia asta iti dadea fiori reci pe sira spinarii, pentru ca nu puteai sti daca are o privire indulgenta sau cumplita, otravita sau mieroasa, cinica sau binevoitoare. Era aranjat la patru ace, insa nu ai fi putut spune daca e mort sau un viu transformat in stana de piatra de o lume care nu l-ar fi putut impresiona nici chiar daca ar fi fost vesela ca un titirez.

CUMPLIT OM, oricum!…,

si-a spus lumea. La un moment dat, umbra aceea densa s-a desprins de pe perete si s-a apropiat de oameni.  Ai fi putut  sa juri ca cineva va fi injunghiat sau cel putin strangulat cu o coarda de chitara sau de contrabas. De altfel, doua fete si-au scuipat in san la vederea aratarii, scotand un icnet inabusit, iar baietii s-au desolidarizat cat ai spune „oac!”, dandu-se un pas inapoi la vederea apocalipticului tovaras. Monstruozitatea a pasit prin culoarul care i se deschidea in fata pana a ajuns in mijlocul cercului stupefiat, apoi a cazut jos ca fulgerat. Stand pe omoplati, sustinadu-si corpul cu palmele, a inceput sa isi roteasca picioarele ametitor, spre consternarea generala.

Erau figuri de BREAK DANCE, pe muzica lui Michael Jackson.

Am fost uimit de-a binelea in fata acestei demonstratii. Pur si simplu mi-a cazut fata. Era un mic chef de redactie, iar omul negru era, pana atunci, un reporter cuminte, timorat si introvertit. M-am simtit, recunosc, ca la o intrunire a motociclistilor care asculta Ludwig van Beethoven. Oricum, cheful de redactie era relansat. Mi-au venit atunci in minte versurile unui amic din Zalau, pe numele lui Daniel Sauca: „Diavolul mananca pufuleti”…

POFTA MARE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s